Heerenveen liep twee miljoen mis bij transfer: Ik wilde daar niet heen
"Ik snapte de club wel"

Heerenveen liep twee miljoen mis bij transfer: "Ik wilde daar niet heen"

12-03-2015 20:30

Het had weinig gescheeld of Kristoffer Nordfeldt had dit seizoen niet tussen de palen gestaan bij sc Heerenveen. Een vertrek van de doelman, dit seizoen één van de beteren in de Eredivisie, was in kannen en kruiken.

Heerenveen bereikte vorig jaar een akkoord met Dinamo Zagreb over een transfersom van bijna twee miljoen euro. Nordfeldt ging echter zelf voor de overgang liggen. "Ik wilde daar op dat moment niet heen, dus ging het niet door", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik heb me totaal niet gestoord aan dat ze me wilde verkopen. Ik snapte de club wel. Ze hadden geld nodig."

"Rancuneuze gevoelens ken ik ook niet. Zij doen hun werk en ik het mijne. Heerenveen is een voetbalclub en geen speeltuin. Maar ik voelde me langzaam weer sterker en beter worden en na die winterstop heb ik een heel goed half jaar gekeept. Ik dacht daarom dat ik na afgelopen seizoen wel zou vertrekken bij Heerenveen. Maar we kregen niet alles rond. Daar was ik toen wel teleurgesteld over, nu ben ik blij dat ik toch ben gebleven."

Daar is men in Friesland waarschijnlijk ook blij mee. Nordfeldt is bezig aan een ijzersterk seizoen. "Absoluut mijn beste seizoen", zegt de Zweed. "Ik ben heel constant en stabiel in mijn prestaties. Het heeft met meerdere dingen te maken. Ik ben ouder, heb meer ervaring, dat is goed voor het zelfvertrouwen."

"Ik maak bijna geen fouten meer. Als een keeper een fout maakt, is het vaak een doelpunt en is hij de grote sukkel. Het gaat erom dat je daarmee om leert gaan. Dat is een mentaal aspect van keepen. Dat gaat bij mij nu goed, ik ben niet bang een fout te maken en mede daardoor maak ik er ook minder", besluit Nordfeldt, die in de zomer alsnog gaat vertrekken.