Ajax hoort eisen na 'afschuwelijk bericht'; drie talenten vrijdag voorgeleid
"Eerste alle feiten op een rij"

Ajax hoort eisen na 'afschuwelijk bericht'; drie talenten vrijdag voorgeleid

13-03-2015 11:58
10

Na Geert Wilders heeft ook Edith Schippers met afschuw gereageerd op de mishandeling van een agent door drie talenten van Ajax. De minister eist actie van de club.

Schippers, minister van Sport, noemt het een 'afschuwelijk bericht'. Ze laat verder weten dat het nu een zaak van politie, justitie en Ajax is 'om eerst alle feiten op een rij te zetten'. "Ik ga ervan uit dat deze partijen vervolgens passende maatregelen zullen nemen."

Ajax heeft nog niet gereageerd op het geruchtmakende incident, die eerder al tot een tweet van Wilders leidde. De PVV-voorman eist dat de Samet B., Ashraf El M. en Zakaria El A. het land uit worden uitgezet. Vrijdagmiddag worden de drie voorgeleid en wordt besloten of ze vrijkomen.

Een agente in burger werd donderdag mishandeld op de Oudekerkerdijk in het zuiden van Amsterdam. De drie duwden de vrouw op de grond, waardoor ze schouderletsel opliep. Ze heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten en zal vrijdag aangifte doen, meldde een woordvoerster van de politie.