De Boer moet defensieve zekerheid waarschijnlijk missen tegen Dnipro
Moisander wel, Boilesen niet inzetbaar tegen Dnipro

De Boer moet defensieve zekerheid waarschijnlijk missen tegen Dnipro

16-03-2015 13:34
9

Ajax heeft in aanloop naar het cruciale Europa League-duel met Dnipro Dnipropetrovsk te kampen met de nodige blessures. De twee aanvoerders Niklas Moisander en Nicolai Boilesen raakten dit weekend geblesseerd. Eerstgenoemde is aankomende donderdag inzetbaar, achter de naam van Boilesen staat een groot vraagteken.

Dat melden de Amsterdammers maandag op hun digitale thuis. Moisander ging zaterdag door zijn enkel en moest het duel met de Friezen aan zich voorbij laten gaan. Hij probeerde het wel in de warming-up, maar toen werd duidelijk dat de wedstrijd tegen Heerenveen te vroeg kwam. Verwacht wordt dat hij woensdag weer mee kan trainen en zodoende klaargestoomd wordt voor de Europa League-wedstrijd tegen Dnipro, dat vorige week in Kiev met 1-0 won.

Boilesen raakte op bezoek bij Heerenveen geblesseerd aan beide enkels. Zijn rechterenkel is gekneusd en zijn linkerenkelband heeft hij verrekt. Hij is er hoogstwaarschijnlijk niet bij, verwacht Ajax. Mike van der Hoorn kwam zondag na ruim vijftig minuten binnen de lijnen voor de Deen.