Amerikanen lopen ditmaal blauwtje: 'Nog drie jaar hier en daarna stop ik'
"De voorzitter betaalt me heel goed"

Amerikanen lopen ditmaal blauwtje: 'Nog drie jaar hier en daarna stop ik'

16-03-2015 16:37

Tim Howard, de doelman van Everton, werd de afgelopen periode gelinkt aan een transfer naar de Amerikaanse Major League Soccer. Maar de 36-jarige goalie ziet een vertrek bij The Toffees niet zitten.

"Ik voel me sterk, en heb nog altijd de drive om te presteren. Ik sta nog drie jaar onder contract bij Everton en daarna zet ik er een punt achter. Dat is mijn plan", zegt de sluitpost, die momenteel veertiende staat in de Engelse Premier League, in gesprek met The Mirror.

"De aandacht die de MLS momenteel krijgt, mede door de transfers van Frank Lampard (New York City FC) en Steven Gerrard (LA Galaxy), is ongelooflijk. Het doet echt iets met de mensen daar. Maar ik denk dat het waanzin is om te praten over een vertrek bij Everton. De voorzitter betaalt me heel goed. Het zou dus idioot zijn met andere teams te praten."

Howard begon zijn carrière bij NY MetroStars, om vervolgens de stap te maken naar Manchester United. Na vier jaar bij United onder contract te hebben gestaan, vertrok hij naar Everton. Inmiddels is hij bezig aan zijn negende seizoen op Goodison Park.