Kind van de club weet het zeker: Je hebt de aanstaande kampioen gezien
Wordt NEC vrijdag al kampioen?

Kind van de club weet het zeker: "Je hebt de aanstaande kampioen gezien"

17-03-2015 08:52

Niets lijkt een terugkeer van NEC in de Eredivisie in de weg te staan. In de resterende wedstrijden zijn er nog 24 punten te verdelen, en dat terwijl de club uit Nijmegen een voorsprong heeft van 21 punten op nummer twee FC Eindhoven.

Maandagavond zette NEC een enorme stap richting de titel. FC Volendam kreeg een 7-0 nederlaag te verwerken en FC Eindhoven verloor met 3-2 van FC Emmen. "Je hebt de aanstaande kampioen gezien", reageert een enthousiaste Jeffrey Leiwakabessy tegenover Omroep Gelderland.

Vrijdag kan NEC kampioen worden bij MVV. Een overwinning op de Limburgers en puntenverlies van FC Eindhoven is daarvoor genoeg. "Wij willen zo snel mogelijk kampioen worden. Hopelijk vrijdag, anders tegen Sparta. Thuis is natuurlijk wel mooi", vervolgt de ervaren linksback bij de regio-omroep.

Leiwakabessy had overigens niet verwacht dat NEC zo eenvoudig de titel zou binnenhengelen. "Je verwacht dat je gaat strijden met andere ploegen, maar dat ze het ons zo makkelijk cadeau geven had ik echt nooit gedacht", besluit de mandekker, die tevens zijn jeugdopleiding doorliep in Nijmegen.