Xi Jinping tekent ontwikkelingsplan en wil WK naar eigen land halen

Xi Jinping tekent ontwikkelingsplan en wil WK naar eigen land halen

Gepubliceerd: dinsdag 17 maart 2015 om 09:00di 17-03-2015 om 09:00

Om het voetbal in eigen land te promoten, wil China het WK binnenhalen. Dat staat in een ontwikkelingsplan dat het Aziatische land heeft geschreven. De Chinese president Xi Jinping, een fervent voetballiefhebber, heeft inmiddels zijn handtekening onder het plan gezet.

Wanneer China een gooi wil doen naar de WK-organisatie is nog onduidelijk. De komende twee WK's zijn al toegewezen aan Rusland (2018) en Qatar (2022), wat betekent dat China op zijn vroegst in 2026 het grootste voetbaltoernooi ter wereld kan binnenhalen.

China deed pas één keer mee aan het WK, in 2002. Om het niveau in China op te krikken, wil de nationale voetbalbond een uitgebreid competitiesysteem opzetten en de jeugd warm maken voor de sport.

"Ons voetbal blijft achter bij de snelle ontwikkelingen in Azië en de rest van de wereld", schrijft de bond in het ontwikkelingsplan. Eén van de speerpunten is ook de aanpak van illegale goksyndicaten in het land. Het Chinese voetbal wordt al jarenlang achtervolgd door corruptie. (ANP)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: China

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws