De Tien: spelers met de meeste Europa League-treffers dit seizoen

De Tien: spelers met de meeste Europa League-treffers dit seizoen

19-03-2015 10:10

De dag van de Europa League is weer aangebroken. Zestien ploegen, waaronder Ajax, gaan uitmaken wie zich kwalificeren voor de kwartfinales. Welke spelers troffen het vaakst doel in de Europa League? Onderstaand tien topscorers, waarbij als voorwaarde geldt dat zij allemaal nog vertegenwoordigd zijn in het toernooi. Bij een gelijk aantal doelpunten is gekeken naar het aantal gespeelde minuten.

10. Maxi López (drie doelpunten - 161 minuten)
Maxi López wist in het minst aantal minuten drie keer te scoren. López was vooral belangrijk met zijn tweede doelpunt uit bij Athletic Bilbao, waardoor Torino een plaats bemachtigde bij de laatste zestien. 

 

9. Gökhan Töre (vier doelpunten - 796 minuten)
Besiktas heeft, dankzij een uitdoelpunt van Gökhan Töre, nog altijd een goede kans om ten koste van Club Brugge (2-1) de volgende ronde te halen. Töre staat nu op vier doelpunten. 

8. Jonathan de Guzmán (vier doelpunten - 473 minuten)
Ook de Nederlandse trots wordt vertegenwoordigd met een achtste plaats voor Napoli-middenvelder Jonathan de Guzmán. De oud-Feyenoorder scoorde onder meer de winnende treffer in de tweede ronde tegen Trabzonspor. De Guzmán staat op vier treffers.

7. Gerard Moreno Balagueró (vier doelpunten - 382 minuten)
Het lijkt voor Villarreal, na een 1-3 thuisnederlaag tegen Sevilla, een moeilijke klus te worden om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Misschien kan Gerard Moreno hier nog verandering in brengen. De spits schoot al vier keer raak.

6. Kevin De Bruyne (vijf doelpunten - 801 minuten)
Zeg je VfL Wolfsburg, dan zeg je Bas Dost, maar ook Kevin De Bruyne. De middenvelder, die overbodig was bij Chelsea, scoorde dit toernooi vijf keer. Zijn uithaal tegen Lille in de groepsfase was ongetwijfeld de mooiste.

5. Demba Ba (vijf doelpunten - 639 minuten)
Besiktas-spits Demba Ba speelt donderdagavond met zijn ploeg thuis tegen Club Brugge. Ba lijkt er patent op te hebben om beslissende doelpunten te maken. In de groepsfase scoorde Ba al de late gelijkmaker tegen Tottenham Hotspur en ook in de wedstrijd tegen Partizan waren zijn treffers doorslaggevend. In de Champions League-voorronde moest Feyenoord eraan geloven.

4. Luciano Vietto (zes doelpunten - 647 minuten)
Luciano Vietto, ook wel de 'nieuwe Sergio Agüero' genoemd, maakt dit seizoen naam bij Villarreal en wordt in verband gebracht met Liverpool. Vietto was zes keer de aangever in de Europa League en staat op evenveel doelpunten.

3. Lior Refaelov (zes doelpunten - 520 minuten)
Lior Refaelov tekende, namens Club Brugge, in de confrontatie met Besiktas voor de winnende treffer. De Belgische club heeft een goede kans om door te stoten naar de volgende ronde. Wordt Refaelov, nu goed voor zes doelpunten, weer matchwinner?

2. Gonzalo Higuaín (zes doelpunten - 418 minuten)
In de wedstrijd tussen Napoli en Dinamo Moskou spijkerde Gonzalo Higuaín flink aan zijn aantal doelpunten in de Europa League. Dankzij drie treffers staat de Argentijn nu op een tweede plaats. Lukt het hem weer om te scoren?

1. Romelu Lukaku (zeven doelpunten - 544 minuten)
Romelu Lukaku is de topscorer van de Europa League. De Belgisch international, spelend bij Everton, trof zeven keer doel waarbij zijn laatste treffer een strafschop was tegen Dinamo Kiev.