Landgenoot voert druk op Advocaat: Ben al bezig met volgend seizoen
"Hij is de juiste man op de juiste plaats"

Landgenoot voert druk op Advocaat: "Ben al bezig met volgend seizoen"

18-03-2015 12:42

Hans Gillhaus, scout van Sunderland, benadrukt dat lijfsbehoud noodzakelijk is. De ex-international hoopt dat het Dick Advocaat, die het stokje overnam van de ontslagen Gus Poyet, gaat lukken om de ploeg in de Premier League te houden.

"Wij werken bij Sunderland met een kleine groep. Als een situatie zich voordoet als deze, dan wordt van je verwacht dat je ook je mening geeft en opties naar voren schuift. Dat is nu ook gebeurd. Ik ben zelf als scout al bezig met volgend seizoen. Voor de club is het een must om in de Premier League te blijven. Dat moet kunnen, want met onze kwaliteiten staan we te laag op de ranglijst. Dick moet uit de groep halen wat erin zit. Dat is hem wel toevertrouwd", zegt hij tegen De Telegraaf.

De voorsprong op de gevarenzonde bedraagt slechts één punt. "Wij zijn heel erg blij met Dick. Hij is de juiste man op de juiste plaats, want hij heeft een schat aan ervaring en is door zijn verleden bij Glasgow Rangers bekend met het Britse voetbal. Voordeel was dat ik hem ook persoonlijk ken uit onze gezamenlijke tijd bij Oranje (Advocaat was toen bondscoach, Gillhaus speler, red.)."