Dnipro verzint een list: 'Onze geschorste aanvoerder met plaksnor op de bank'

Dnipro verzint een list: 'Onze geschorste aanvoerder met plaksnor op de bank'

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2015 om 21:41wo 18-03-2015 om 21:41

Yevgen Konoplyanka stuit donderdagavond met zijn club Dnipro in de Amsterdam Arena op de nummer twee van de Eredivisie, Ajax. De sterspeler van de club uit Oekraïne ziet kansen om de volgende ronde te bereiken ondanks het gemis van enkele beoogde basisspelers.

"We staan voor een grote stap in onze geschiedenis. Het zou heel bijzonder zijn als we ten koste van Ajax bij de laatste acht van de Europa League kunnen komen", aldus de speler van Dnipro tijdens de persconferentie geciteerd door Voetbal International.

Dnipro kan donderdag niet in de sterkst mogelijke formatie aantreden tegen Ajax. Behalve aanvoerder Ruslan Rotan mist het ook de geschorsten Artem Fedetskiy en Roman Zozulya. Gekscherend bedacht Konoplyanka een list die hij lachend deelde met de aanwezige pers. "Tegen onze aanvoerder Rotan heb ik gezegd: doe donderdagavond een plaksnor op zodat je je als coach kunt vermommen en op de bank zitten."

Ajax verloor de uitwedstrijd, die in Kiev werd gespeeld, met minimaal verschil (1-0). De Amsterdamse ploeg kreeg via Joel Veltman een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen tijdens de uitwedstrijd, maar hij miste op slechts een paar centimeter afstand van de doellijn. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws