Let maar op, die Arena kan zomaar voor de helft zijn gevuld met Turken
Hiddink staat voor 'speciale wedstrijd' tegen Turkije

"Let maar op, die Arena kan zomaar voor de helft zijn gevuld met Turken"

20-03-2015 10:55

Bondscoach Guus Hiddink maakt vrijdagmiddag bekend welke spelers tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal behoren. Oranje speelt onder andere een EK-kwalificatieduel met Turkije, waar de Achterhoeker zelf ook bondscoach was. Een bijzonder weerzien, meent Hiddink.

"Een speciale wedstrijd voor mij", zegt Hiddink in het Algemeen Dagblad. "Bij de Turken spelen veel jongens die ik er voor het eerst bijhaalde toen ik er bondscoach was. En het wordt ook een aparte wedstrijd qua sfeer. Let maar op, die Arena kan zomaar voor de helft zijn gevuld met Turken. Thuisvoordeel zal er voor ons niet zijn."

Nederland speelt op zaterdag 28 maart in Amsterdam tegen Turkije. Van mei 2010 tot november 2011 was Hiddink bondscoach van de Turken. Voor beide landen geldt dat een zege gewenst, zo niet noodzakelijk is. Nederland heeft zes punten na vier wedstrijden, Turkije heeft er twee minder. Op het EK 2016 zijn meer landen aanwezig dan ooit, waardoor de derde plek in de poule recht geeft op play-offs. Na het duel met Turkije wacht nog een oefenwedstrijd tegen Spanje op dinsdag 31 maart.