Cruijff spreekt zich uit: Het is een probleem voor de naam van Barcelona
"Hoe vaak heeft Barça de bal wel niet verloren?"

Cruijff spreekt zich uit: "Het is een probleem voor de naam van Barcelona"

23-03-2015 17:48
1

Johan Cruijff heeft genoten van El Clásico in Camp Nou, die zondagavond een prooi was voor FC Barcelona. Niet eens zozeer van het spel, maar vooral van de drie punten.

Barça vergrootte met de 2-1 thuizege de voorsprong op Real Madrid naar drie punten. "Voetbal is een fantastisch spel, waarin je ook kunt winnen zonder goed te spelen", vertelt Cruijff, geciteerd door El Mundo Deportivo. "Hoe vaak heeft Barça de bal wel niet verloren? En hoeveel balbezit had Real Madrid? Dat je dan toch wint is mooi."

In Camp Nou gaat het na zondagavond echter niet alleen over de zege in El Clásico. Voorzitter Josep Bartomeu en zijn voorganger Sandro Rosell hangt een gevangenisstraf boven het hoofd in de fraudezaak rond de transfer van de Braziliaanse voetballer Neymar. De openbaar aanklager heeft maandag een celstraf van twee jaar en drie maanden geëist.

Cruijff betreurt dat. "Ik ben geen jurist, maar het is wel een probleem voor de naam van de club in het buitenland. Ik hoop dat het allemaal met een sisser afloopt."