'Bazoer, Sinkgraven en piepjonge spelers van FC Twente, de hiërarchie is weg'
Assistent-bondscoach bezorgd over gebrek aan ervaring in Eredivisie

'Bazoer, Sinkgraven en piepjonge spelers van FC Twente, de hiërarchie is weg'

24-03-2015 10:32

Danny Blind schrikt weleens van de jeugdigheid in de Eredivisie. De assistent-bondscoach van het Nederlands elftal ziet steeds minder routiniers bij een gemiddelde Eredivisie-wedstrijd.

Voor jonge spelers is het moeilijk om de leiding te nemen, aldus Blind. "Dat is ook het probleem in de Nederlandse Eredivisie", vertelt hij in een interview met De Gelderlander. "Ik zat bij Ajax-FC Twente en dan heb je het dus over jonge jongens als Daley Sinkgraven en Riechedly Bazoer. Bij Twente liepen ook allemaal piepjonge spelers rond. De hiërarchie in de selectie is weg, terwijl dat een wezenlijk punt is in het voetbal."

"Wat dat betreft ben ik somber over eventuele Nederlandse successen in Europa. Het laatste grote succes dateert van Feyenoord in 2002, met de winst van de UEFA Cup. Dat was een elftal met ervaring, hè. met Pierre Hooijdonk, Patrick Paauwe, Kees van Wonderen en Paul Bosvelt", aldus Blind, die volgens de planning van de KNVB in 2016 het stokje overneemt van Guus Hiddink.

"Wat is er nu hoger dan trainer van je land te zijn? Natuurlijk zijn er kanttekeningen. Het kan misgaan onderweg en ik kan ontslagen worden, maar dat is part of the job. Deze baan geeft juist ook ontzettend veel vrijheden. Ik sta niet elke dag op het veld en ik sta niet elke dag onder druk. Het is een mooie combinatie van dingen. Ik heb een goed leven", besluit Blind.