Je moet dan realistisch zijn en beseffen dat het einde verhaal bij Feyenoord is
"Ik kon het goed vinden met de mensen uit mijn lichting"

"Je moet dan realistisch zijn en beseffen dat het einde verhaal bij Feyenoord is"

24-03-2015 20:59

Dalian Maatsen maakte deel uit van de succesvolle Feyenoord-lichting uit 1994. De verdediger moest concurreren met spelers als Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Sven van Beek en kent nog tal van Feyenoord-spelers uit zijn jeugdjaren.

Maatsen kwam als C-junior terecht op Varkenoord. "Ik kon het goed vinden met de mensen uit mijn lichting, zoals Kongolo, Boetius en Vilhena. Het was een leuke groep en we speelden goed voetbal", weet Maatsen zich te herinneren in gesprek met FR12.nl. Het verblijf van Maatsen bij Feyenoord duurde tot medio 2013. "Ik zag eigenlijk wel aankomen wie mocht blijven en wie niet. Ik kreeg geen contract en dan moet je verder gaan kijken."

"Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi stonden in die tijd als centrale verdedigers in het eerste elftal en Sven van Beek trainde al mee. Je moet dan realistisch zijn en beseffen dat het einde verhaal bij Feyenoord is. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, zeggen ze altijd", aldus Maatsen. Hij vond in NAC Breda een nieuwe werkgever. Ook daar wilde het niet vlotten en inmiddels speelt Maatsen voor MVV Maastricht, dat hem nog geen nieuwe aanbieding deed.

Maatsen volgt Feyenoord nog op de voet. "Het is nog steeds mijn favoriete club in Nederland. Laatst zag je dat Karsdorp, Van Beek, Kongolo en Woudenberg met z'n vieren de verdediging van Feyenoord vormden. Ik heb met hun alle vier gespeeld en vind het hartstikke mooi om te zien dat zij zo goed spelen. Voor mezelf is dat ook een extra stimulans want het laat zien dat het mogelijk is om op jonge leeftijd in de Eredivisie te spelen", aldus de hoofdpersoon.