Braziliaan had na miljoenentransfer geen idee aan welke club hij verkocht was
"Ik was erg blij toen ik erachter kwam dat ik de kans kreeg om voor City te spelen"

Braziliaan had na miljoenentransfer geen idee aan welke club hij verkocht was

25-03-2015 10:29
4

Robinho vertrok in 2008 voor ruim veertig miljoen euro van Real Madrid naar het toen nog in opkomst zijnde Manchester City. De Braziliaan had destijds geen idee naar welke club hij vertrok. Alleen de bestemming Engeland was bekend bij hem.

Bij Real Madrid had Robinho zijn beste seizoen achter de rug met elf goals in 32 wedstrijden, toen Manchester City op 'deadline day' besloot 42,5 miljoen voor hem te betalen. De vleugelaanvaller vertrok, maar waar naartoe wist hij niet. Pas op het allerlaatste moment werd hem duidelijk dat het om The Citizens ging. 

"Ik kan me nog herinneren dat er grote verwachtingen waren", vertelt Robinho over zijn komst naar Manchester, waar landgenoot Luiz Felipe Scolari toen de manager was. "Ik wist zelf alleen dat ik in Engeland zou gaan spelen, maar ik wist niet voor welk team. Ik was erg blij toen ik erachter kwam dat ik de kans kreeg om voor Manchester City te spelen."

"Het was op het allerlaatste moment", vervolgt Robinho op de website van City. "Dat is altijd zo geweest bij mij. Het was erg belangrijk; een team dat deuren voor me opende. Het was een grote transfer. Op dat moment had City niet veel grote spelers in hun team, maar het is een club dat veel liefde en respect kent."

Robinho (31) speelde slechts zestien maanden voor City. Het eerste seizoen was een succes met veertien treffers, maar het jaar erna vormde een teleurstelling. In januari 2010 verhuurden de Engelsen hem aan zijn oude club Santos, om de aanvaller in de zomer met flink verlies te verkopen aan AC Milan. Inmiddels is Robinho bezig aan zijn derde periode bij Santos.