Verbazing in Utrecht-kamp: Hij is een goede en onderschatte trainer
"Stabiliteit had ook met Alflen gekund"

Verbazing in Utrecht-kamp: "Hij is een goede en onderschatte trainer"

25-03-2015 13:33

Gevero Markiet betreurt de beslissing van de clubleiding. Woensdagochtend werd bekend dat FC Utrecht het contract van trainer Robby Alflen niet verlengt en zodoende is hij bezig aan zijn laatste maanden bij de Domstedelingen.

"Hij is een goede en onderschatte trainer", zegt de centrale verdediger, die al sinds de beloften met Alflen samenwerkt, tegen Voetbal International. "Hij is in al die jaren dat ik hem ken nooit veranderd. Hij is gewoon nog dezelfde trainer als vroeger. Dat vind ik mooi aan hem."

Wedden

Meer odds

"Hij is een trainer die zijn spelers vrijheid geeft. Hij verandert je niet. Hij laat je doen waar je goed in bent. Soms zorgt dat voor wisselende resultaten. Maar hij durft zijn spelers verantwoordelijkheid te geven en vraagt geen dingen van je die je niet kunt. Hij is duidelijk in wat hij van je wil en verwacht."

De afgelopen jaren is het een komen en gaan geweest van trainers. "Ik begon bij het eerste elftal onder Willem van Hanegem. Daarna kwamen Ton du Chatinier, Jan Wouters en we hebben tussendoor nog heel even Erwin Koeman gehad. Je kunt wel zeggen dat we toe zijn aan stabiliteit. En dat had ook met Robby Alflen gekund, maar nu komt er weer een nieuwe coach."