Roemenië in de ban van 'gokschandaal' rondom Nederlandse speler
Nu pikt de voetbalbond geen enkele gokactiviteit meer van spelers en clubs"

Roemenië in de ban van 'gokschandaal' rondom Nederlandse speler

26-03-2015 09:16

Voetbalminnend Roemenië is in de ban van een 'gokschandaal' rondom de Nederlandse speler Sergio Zijler van Universitatea Cluj. Hij is inmiddels uit de selectie gezet van de club op verdenking van gokken.

In Roemenië is namelijk een algeheel gokverbod van kracht voor voetballers van het hoogste niveau. Van Zijler is een foto gepubliceerd waarop hij te zien is op de stoep van een gokkantoor. Zijler reageerde zelf niet op de aantijgingen. "Dat heb ik zo afgesproken met de club", laat hij aan het AD weten.

Reden genoeg voor zijn club, overigens de club waar Alfons Groenendijk onlangs moest wijken, om Zijler voorlopig uit de selectie te zetten. De voormalig Twente-speler moet nu meetrainen met de beloften. Hij speelde na het ontslag van Groenendijk al amper een rol meer bij Universitatea.

Het Algemeen Dagblad citeerde Costin Stucan, journalist van het populaire voetbalmedium Prosport: "Het Roemeense voetbal heeft een beladen verleden met matchfixing." Het vervolgt luidt: "In de cultuur ontstond een vruchtbare bodem voor matchfixing-zaken. Nu pikt de voetbalbond geen enkele gokactiviteit meer van spelers en clubs."