Frankrijk slikt voor eigen supporters duidelijke nederlaag tegen Brazilië
Brazilië met twee goals verschil te sterk voor Frankrijk

26-03-2015 22:54
1

In een aantrekkelijke en bij vlagen ook wat harde oefeninterland in Parijs heeft Brazilië donderdagavond Frankrijk met 3-1 verslagen. Bij de rust was de strijd nog in evenwicht (1-1). Na de pauze haalde de Zuid-Amerikaanse brigade een hoog rendement uit het aanvalsspel daar waar de thuisploeg juist nogal wat kansen liet liggen.

Voor Brazilië was het de zevende overwinning op rij in de oefenreeks sinds het dramatische WK vorig jaar in eigen land (vierde). Onder leiding van oud-international Carlos Dunga, de opvolger van de weggehoonde 'Big Phil' Scolari, is de vijfvoudige wereldkampioen weer op toeren gekomen, ook dankzij nogal wat nieuwe internationals. Grote namen als Dani Alves, Hulk en Fred zijn niet langer van de partij.

Brazilië oefent zondag nog tegen Chili in Londen. De ploeg van Dunga is in voorbereiding op de Copa America, het kampioenschap van Zuid-Amerika. Dat toernooi wordt komende zomer in Chili gehouden (11 juni - 4 juli).

Ongeslagen

Frankrijk, dat nog ongeslagen was op weg naar het EK in 2016 in eigen land, begon sterk aan het duel. Doelman Jefferson kon in de zevende minuut een doelpunt van de Franse aanvoerder Karim Benzema nog net voorkomen. Na ruim een kwartier kwam Brazilië beter in de wedstrijd. Neymar stuitte op doelman Steve Mandanda. Kort daarna opende Frankrijk de score dankzij een trefzekere kopbal van Raphaël Varane (1-0). Uit een ragfijne aanval bracht Oscar vijf minuten voor de rust de gelijkmaker op zijn naam.

Ook na de rust bleven beide ploegen in een hoog tempo de aanval zoeken. Met een knal in de korte hoek bracht Neymar de Braziliaanse ploeg in de 57e minuut op voorsprong (1-2). De thuisploeg ontwikkelde daarna meteen een groot offensief, maar uit een serie kansen wilde de gelijkmaker niet vallen. Luiz Gustavo daarentegen had in de 69e minuut aan één kopkans genoeg (1-3).