Engeland is mislukt WK al vergeten: Teams zijn nu bang van ons
Rooney houdt goed gevoel over aan duel met Litouwen

Engeland is mislukt WK al vergeten: "Teams zijn nu bang van ons"

27-03-2015 23:44
4

Wayne Rooney heeft een goed gevoel overgehouden aan de EK-kwalificatiewedstrijd van Engeland tegen Litouwen. Mede dankzij een doelpunt van de aanvaller kenden The Three Lions een eenvoudige avond op Wembley (4-0).

Het WK in Brazilië verliep afgelopen zomer nog teleurstellend voor Engeland, maar de ploeg van bondscoach Roy Hodgson heeft zich herpakt. De eerste vijf wedstrijden in de EK-kwalificatie leverden allemaal een overwinning op, waardoor de Engelsen het EK in Frankrijk nu al bijna niet meer kunnen ontgaan. "Sinds het WK zijn we werkelijk fantastisch", aldus Rooney tegenover ITV Sport.

"We hebben enkele fantastische overwinningen geboekt, scoren veel, hebben een energiek team en er zit veel tempo in. Ik denk dat veel teams naar dit team kijken en bang van ons worden." Met zijn doelpunt kroop Rooney weer wat dichter naar het record van Sir Bobby Charlton. De spits van United heeft nu 47 treffers in Engelse dienst. Dat zijn er twee minder dan Charlton, die topschutter aller tijden van Engeland is.