Turken niet onder indruk van ontmanteld Oranje: Wie ontbreekt er nog meer?
"Hij is absoluut belangrijk"

Turken niet onder indruk van ontmanteld Oranje: "Wie ontbreekt er nog meer?"

28-03-2015 12:56
1

Het Nederlands elftal moet het zaterdagavond zonder Arjen Robben stellen in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Fatih Terim erkent dat het ontbreken van de Oranje-ster gunstig is voor zijn ploeg.

"Dat Robben er niet bij is, is voor hen een hele aderlating", aldus de Turkse bondscoach volgens Voetbal International. "Hij is absoluut belangrijk, maar als hij niet meedoet is het niet zo dat de machine gaat haperen. Het Nederlandse voetbal kent genoeg grote spelers."

"Ik zeg altijd dat Nederland een van de beste ploegen ter wereld is, maar dat betekent niet dat we bang moeten zijn. Wie ontbreekt er naast Robben nog meer? Ron Vlaar? Ja, maar dan kan ik zeggen dat wij achterin Ömer Toprak missen."

In de Arena telt zaterdagavond alleen de winst, voor beide landen. De achterstand van Oranje op koploper Tsjechïe bedraagt al zes punten. IJsland heeft drie punten meer dan de nummer drie van het laatste WK. Turkije is nog slechter dan Nederland aan het kwalificatietoernooi begonnen, maar bij een zege passeert ook dat land op de ranglijst.