Engelsen hoopten op transfer geweldige Italiaanse verdediger: Hij belde me op
"Ik ben blij dat ik niks met hen te maken had"

Engelsen hoopten op transfer geweldige Italiaanse verdediger: "Hij belde me op"

28-03-2015 19:34

Gianluca Vialli wilde Paolo Maldini jaren terug dolgraag kopen bij Chelsea. Vialli was tussen 1998 en 2000 de manager van de Engelsen en had Maldini, clubicoon van AC Milan, erg hoog zitten.

"Vialli belde me op en wilde me naar Chelsea halen. Maar ik heb altijd geweten dat mijn sportieve loopbaan zou beginnen en eindigen met de kleuren van de Rossoneri op mijn rug", aldus Maldini tegenover RAI.

Wedden

Meer odds

"Mijn beste herinnering was de Champions League-finale van 2003 tegen Juventus. Bijna exact veertig jaar nadat mijn vader de trofee op Engels grond had gewonnen, deed ik hetzelfde met Milan, dat negen jaar geen zilverwaar had gewonnen. Een fantastisch moment, het beste moment uit mijn carrière."

Maldini kreeg niet het mooist denkbare afscheid bij Milan. Ultras bekritiseerden hem vanwege zijn houding. "Ik ben blij dat ik niks met hen te maken had. Mijn laatste wedstrijd voor Milan was in Florence, op 30 mei 2009. Men juichte daar voor me alsof ik een speler van Fiorentina was. Een prachtig einde van mijn verhaal."