Italië ontsnapt aan dure nederlaag dankzij fraai doelpunt vlak voor tijd
Bulgarije houdt grootmacht op 2-2

Italië ontsnapt aan dure nederlaag dankzij fraai doelpunt vlak voor tijd

28-03-2015 22:53

Italië heeft zaterdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije gelijkgespeeld. In Sofia werd het 2-2, waardoor Italië Kroatië alleen aan kop moet laten gaan in groep H. De Italianen staan nu tweede met elf punten uit vijf duels. Bulgarije staat met vijf punten vierde.

Italië kwam door een eigen doelpunt van Yordan Minev al na drie minuten op voorsprong, maar na een kwartier stonden de Bulgaren voor. Ivelin Popov schoot op aangeven van oud-PSV'er Stanislav Manolev van ruim twintig meter in de verre hoek en daarna kopte Ilijan Micanski een voorzet van Georgi Milanov achter doelman Salvatore Sirigu. In de slotfase redde Éder op mooie wijze een punt voor Italië.

In dezelfde groep won Kroatië eerder op de avond in Zagreb met 5-1 van Noorwegen. Kroatië is nog ongeslagen en staat met dertien punten bovenaan in groep H. Noorwegen is derde met negen punten. Azerbeidzjan won thuis met 2-0 van Malta. Het waren in vijf duels de eerste punten voor Azerbeidzjan, dat nu vijfde en voorlaatste staat boven hekkensluiter Malta met één punt.