In het kort: alleen Cillessen trotseert regen, arbiter voor Oranje bekend

In het kort: alleen Cillessen trotseert regen, arbiter voor Oranje bekend

29-03-2015 23:51
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Alleen Cillessen trotseert regen
Guus Hiddink is zondag rond kwart voor vier met een klein groepje internationals aan de eerste training van het Nederlands elftal voor het vriendschappelijke duel met Spanje begonnen. De bondscoach oefent met de reserves en invallers van de wedstrijd van zaterdag tegen Turkije (1-1) in de EK-kwalificatie. Van alle basisspelers trotseerde zondag alleen Jasper Cillessen het slechte weer. De andere tien voetballers die aan de aftrap verschenen in de ArenA oefenden in een sportschool. Invaller Luciano Narsingh sloot zich ook bij hen aan. Hiddink kondigde na het gelijke spel tegen Turkije al aan dat hij dinsdagavond andere spelers een kans wil geven tegen Spanje. Hij oefent maandag vanaf 12.00 uur met een complete selectie in Katwijk.

Schotse arbiter voor Oranje
De oefeninterland tussen het Nederlands elftal en Spanje staat dinsdag onder leiding van William Collum. De 36-jarige scheidsrechter uit Schotland fluit voor het eerst een duel van Oranje. Collum leidde eerder dit jaar de uitwedstrijd van Ajax in de Champions League tegen FC Barcelona (3-1). De Schot krijgt langs de zijlijnen in de Amsterdam ArenA hulp van zijn landgenoten Graham Chambers en Frank Connor. Kevin Blom fungeert als vierde official tijdens het vriendschappelijke duel. Het Nederlands elftal speelt tegen Spanje voor het eerst in het nieuwe 'uittenue', dat bestaat uit een wit shirt, oranje broek en witte sokken. De Europees kampioenen dragen een geheel zwarte outfit. De confrontatie tussen de twee finalisten van het WK 2010 begint om 20.45 uur.

Hardeveld vervanger Van Aken
Joost van Aken heeft het trainingskamp van Jong Oranje moeten verlaten. De speler van sc Heerenveen heeft last van een hamstringblessure en is hierdoor niet inzetbaar voor de oefeninterland tegen Frankrijk. Bondscoach Remy Reijnierse heeft Jeff Hardeveld van FC Utrecht als vervanger aan de selectie toegevoegd. Dat maakte de KNVB zondag bekend. Het is voor de twintigjarige verdediger de eerste keer dat hij geselecteerd wordt voor Jong Oranje. Het duel met de Fransen wordt maandag gespeeld in Sedan.

Fiorentina heeft Hagi bijna binnen

Fiorentina is volgens het doorgaans goed ingevoerde Sky Sport Italia bijna zeker van de komst van Ianis Hagi. De zestienjarige speler is de zoon van Gheorghe Hagi, de voormalig topvoetballer van onder meer FC Barcelona. Hagi jr. speelt nu nog voor het Roemeense FC Viitorul, waar hij op de 'nummer tien'-positie speelt.