België profiteert van in vorm verkerende middenvelder: 'Sta er fysiek erg goed voor'
"We hadden de wedstrijd negentig minuten onder controle"

België profiteert van in vorm verkerende middenvelder: 'Sta er fysiek erg goed voor'

29-03-2015 20:17
2

Kevin De Bruyne is positief gestemd als het gaat om de kansen van België in de kwalificatiegroep voor het EK in Frankrijk. De Belgen boekten zaterdagavond een overtuigende 5-0 zege op Cyprus. Dinsdag wacht de confrontatie met Israël.

"We hadden de wedstrijd negentig minuten onder controle. We hebben getoond dat we scherp zijn", vertelt De Bruyne aan Sporza. "We hadden er nog steeds vertrouwen in. Vijf punten uit drie duels was niet zo dramatisch als de media iedereen deed geloven. Als we winnen van Israël, zitten we weer op schema. Ik maak me geen zorgen."

Een overwinning op Israël betekent dat de Belgen dan op gelijke hoogte komen met koploper Wales. "Ook tegen Israël moeten we hoog druk zetten en zo snel mogelijk proberen te scoren. Ik verwacht een zware wedstrijd. Israël zal na de nederlaag tegen Wales ook willen tonen dat ze goed zijn. Ze zullen defensief gaan spelen."

De Bruyne beleeft een uitstekend seizoen in de Bundesliga bij VfL Wolfsburg. Met veertien doelpunten en 24 assists is hij de meest waardevolle spelers van de Duitse competitie. Die vorm heeft hij meegenomen naar het nationale elftal. "Ik sta er fysiek erg goed voor. Ik kan veel kilometers afleggen en zo de tegenstander moe maken."