Hiddink wekt verbazing met keuze voor Afellay en De Jong: Onbegrijpelijk
"Waarom de linkerkant, die zo succesvol was tegen Letland, veranderen?"

Hiddink wekt verbazing met keuze voor Afellay en De Jong: "Onbegrijpelijk"

30-03-2015 00:17
15

Het Nederlands elftal kwam zaterdagavond voor de zesde keer in de laatste zeven duels op achterstand, nu tegen Turkije. Bij Studio Voetbal wordt met de beschuldigende vinger naar Guus Hiddink gewezen.

Oranje redde in de blessuretijd een punt tegen de Turken (1-1), maar dat doet de kritiek op Hiddink niet verstommen. Vooral de keuzes van de geplaagde bondscoach worden niet begrepen.

Zo kan Pierre van Hooijdonk kon zich niet vinden in de keuze van Ibrahim Afellay op de rechterkant. "Afellay heeft geen actie. Kan niet buitenom. Daarom had Hiddink daar voor Quincy Promes moeten kiezen. Die heeft wel zo’n actie", aldus de oud-spits.

"Hiddink had Afellay op de linkerkant moeten laten staan. Waarom de linkerkant, die zo succesvol was tegen Letland, veranderen?", verwees Youri Mulder naar de 6-0 zege eerder dit seizoen. "Onbegrijpelijk." Willem Vissers, chef sport van de Volkskrant, voegde daar aan toe: "Memphis Depay is de laatste weken helemaal niet in vorm."

Ook de keuze voor middenvelder Nigel de Jong was niet de juiste. Van Hooijdonk: "Dat De Jong in de problemen zou komen, had je vooraf kunnen weten. Hij kwam telkens in balbezit, maar wist niet wat hij ermee moest. Hij heeft niet de kwaliteiten om de spitsen te bereiken of om een bal erachter te leggen. Nigel vertraagt alleen maar... Clasie had moeten spelen. Dat was fout!"