Update: AZ bevestigt vertrek van middenvelder naar vaderland Zweden

Update: AZ bevestigt vertrek van middenvelder naar vaderland Zweden

30-03-2015 19:17
12

AZ vervolgt de jacht op Europees voetbal met een speler minder. Viktor Elm maakt per direct de overstap naar Kalmar FF, waar hij herenigd wordt met zijn broers.

De terugkeer van Elm naar Zweden hing al een tijdje in de lucht en een bericht van Kalmar duidt erop dat alles in kannen en kruiken is. De club kondigde maandagmiddag een persconferentie aan waarop 'een nieuwe speler' wordt gepresenteerd. Het gaat naar alle waarschijnlijk om Elm.

Het was de laatste dagen geen geheim meer dat de middenvelder van AZ op weg was naar Kalmar. Beide clubs steggelden alleen nog over de transfersom voor Elm, wiens contract in Alkmaar nog een jaar doorliep. De transfer is mogelijk omdat de transfermarkt in Zweden pas dinsdagnacht sluit.

De terugkeer van Elm naar Kalmar betekent dat de drie broers herenigd zijn. Rasmus (27) en David (32) speelden al bij de club. Kalmar speelde in het verleden 24 competitiewedstrijden met de drie broers in de gelederen en volgens statistiekenbureau Infostrada leverde dat een gemiddelde van 2,5 punt per wedstrijd op.

Update 19:17: AZ heeft via de clubwebsite het vertrek van Viktor Elm bevestigd. De Alkmaarse club doet geen uitspraak over de transfersom die het ontvangt voor de middenvelder. Elm had bij AZ nog een contract tot medio 2016.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie