Beoogde club van Xavi rekent zich onterecht rijk na 'gewoon bezoekje'
Icoon speelt al 24 jaar bij FC Barcelona

Beoogde club van Xavi rekent zich onterecht rijk na 'gewoon bezoekje'

31-03-2015 11:33

De transfer van Xavi naar Al Sadd leek in kannen en kruiken, maar naar eigen zeggen is de transfer nog lang niet rond. Dat laat de kleine middenvelder weten in een korte reactie aan het Spaanse AS.

Een vertrek naar Al Sadd leek aan de orde, maar de middenvelder, die al zijn hele leven het shirt van FC Barcelona draagt, was gesignaleerd in de rijke oliestaat. Maar niet om te onderhandelen over een transfer. "Het was alleen een bezoekje, meer niet. Als ik nieuws heb, zijn jullie de eerste die het horen", zegt de 35-jarige regisseur in gesprek met eerdergenoemd medium.

Uit berichten bleek dat er een lucratief driejarig voor hem klaar ligt bij de huidige nummer twee van Qatar. In drie jaar zou hij dertig miljoen euro kunnen opstrijken.

Na een dienstverband van 24 jaar komt er wel zo goed als zeker een einde te komen aan de samenwerking tussen Xavi en FC Barcelona. Een transfer naar de Amerikaanse Major League Soccer is niet ondenkbaar. New York City FC, de club van landgenoot David Villa, hoopt te stunten door hem in te lijven.