'Vitesse zoekt contact met Eredivisie-verrassing voor middelbare scholier'
Jaren geleden zou Bayern München interesse hebben gehad

'Vitesse zoekt contact met Eredivisie-verrassing voor middelbare scholier'

31-03-2015 11:54

Vitesse hoopt zich aankomende zomer te versterken met Frenkie de Jong. De zeventienjarige middenvelder, die dit jaar zijn HAVO-diploma hoopt te behalen, geldt als een van de grootste talenten van Willem II.

Maandag zouden de Arnhemmers contact hebben opgezocht met de Tricolores, meldt Voetbal International. In 2013 tekende hij op zestienjarige leeftijd een profcontract bij de Tilburgers. Naar verluidt lag toen ook een Duits avontuur op de loer. Bayern München zou immers een lijntje hebben uitgegooid naar De Jong.

Sinds kort maakt hij deel uit van de hoofdmacht van Willem II. Hij traint wekelijks twee keer mee met de mannen van trainer Jurgen Streppel (foto). Ook was hij van de partij toen Willem II in de winterstop naar Turkije ging om een trainingskamp te beleggen.

"Ik hoop deze lijn vol te houden. Als ik slaag voor mijn HAVO-diploma, ga ik mij volledig focussen op het voetballen. We trainen fulltime, waardoor er overdag geen tijd is voor het volgen van een studie", zei de international van Oranje onder 18 vorige week in een interview met Regio Voetbal.