Nederlander hersteld: 'Dat we nog steeds zesde staan is eigenlijk ongelooflijk'
Nederland keert terug na spierscheuring

Nederlander hersteld: 'Dat we nog steeds zesde staan is eigenlijk ongelooflijk'

02-04-2015 12:15
1

Na een blessure keert FC Augsburg-aanvoerder Paul Verhaegh dit weekend weer terug op het veld. De Nederlander werd de afgelopen weken hard gemist, maar kan dit weekend tegen Schalke 04 weer op het veld staan.

"De blessure is genezen, maar ik ben er inmiddels al zes weken niet bijgeweest", aldus Verhaegh in een interview met Bild. De rechtsback kampte met een spierscheuring. "Ik ben nog niet honderd procent fit, maar ik vertrouw erop dat ik zondag in het duel met Schalke er weer in sta."

Het duel met Schalke is van groot belang voor Augsburg in de strijd om een Europese plaats. De ploeg uit Gelsenkirchen staat een punt boven Augsburg op plaats vijf. "Het is een heel belangrijk duel. We komen nu in de eindfase waar de prijzen worden verdeeld. We willen Europees voetbal halen. Of dat lukt, ligt niet alleen aan onszelf, maar het elftal is in ieder geval ambitieus genoeg."

Zonder Verhaegh liep het niet lekker bij FC Augsburg. In de laatste zeven wedstrijden werd slechts één keer gewonnen. "Er zit altijd een fase in het seizoen waarin het niet zo lekker loopt. Nu zitten we op zo'n punt, maar we staan nog steeds zesde. Dat is eigenlijk al ongelofelijk."

Verhaegh denkt niet dat zijn gemis reden is voor de verliespunten. "Ik weet niet of het mij anders was gelopen. Ik speel eigenlijk altijd mijn eigen spel, maar ik ben achterin ook verantwoordelijk voor de organisatie. Ik moet altijd alert zijn als we de bal verliezen. Ik moet kijken of we goed staan, of er goed wordt gecommuniceerd. Dat zijn zaken die op het veld veel verschil maken."