Nederlander treurt: In de zomer had ik opties waar ik veel meer kon verdienen
Verdediger is voornamelijk tribuneklant in Berlijn

Nederlander treurt: "In de zomer had ik opties waar ik veel meer kon verdienen"

02-04-2015 12:48
7

John Heitinga had zich iets anders voorgesteld toen hij tekende bij Hertha BSC. De verdediger is bij de Berlijnse club niet meer dan een tribuneklant. Toch wil de oud-speler van onder meer Ajax en Everton niet bij de pakken neer gaan zitten.

"Natuurlijk ben ik niet tevreden. Ik had het me heel anders voorgesteld", vertelt Heitinga in een interview met BILD. Afgelopen zomer tekende de verdediger transfervrij in Berlijn. "In de zomer had ik andere opties waar ik veel meer kon verdienen", aldus Heitinga, die zich niet bij zijn situatie neerlegt. "Ik blijf tot het laatste moment strijden. Ik weet zeker dat ik belangrijk voor Hertha kan zijn."

Sinds februari is de Hongaar Pal Dardai trainer bij Hertha. Na John Anthony Brooks en Sebastian Langkamp is Heitinga de derde verdediger bij de Berlijnse club. De laatste twee wedstrijden zat de Nederlandse verdediger niet eens bij de selectie. "Ik vind dat ik met mijn ervaring tenminste bij de selectie moet zitten", aldus Heitinga. Dit seizoen kwam de verdediger tot nu toe tot elf wedstrijden voor de Alte Dame.

Toch is Heitinga tevreden met de nieuwe trainer. "We hebben nu een fitnesstrainer. Met Dardai en Widmayer is de vechtlust weer terug. We zijn veel meer een team dan aan het begin van het seizoen." De statistieken spreken ook in het voordeel van de nieuwe trainer. In zeven wedstrijden onder de Hongaarse coach haalde Hertha al elf punten.