Voormalig PSV-trainer stapt uit voetbalwereld: Tijd voor vissen en reizen
"Over een jaar en drie maanden ga ik met pensioen"

Voormalig PSV-trainer stapt uit voetbalwereld: "Tijd voor vissen en reizen"

03-04-2015 08:26
1

Eric Gerets is begonnen aan zijn laatste periode als trainer in de voetbalwereld. De Belg, die onder meer hoofdtrainer was bij PSV, heeft zijn afscheid aangekondigd. Al-Jazira is de laatste club waar hij aan het roer zal staan van een eerste elftal.

"Over een jaar en drie maanden ga ik met pensioen", citeert het Algemeen Dagblad Gerets, die zijn verhaal deed bij Radio Monte Carlo. "Ik wil mijn contract bij Al-Jazira rustig afronden, hopelijk zonder nieuwe gezondheidsproblemen."

De zestigjarige Gerets had twee jaar geleden een hersenbloeding, dat speelt zeker mee in zijn besluit om zijn trainerscarrière te stoppen. "Ik moet profiteren van de kleine dingen nu het nog kan. Eindelijk tijd om te vissen en te reizen, bijvoorbeeld." In het verleden kondige Gerets aan ooit terug te keren naar België om te werken als trainer bij Standard Luik of de Rode Duivels. Dat zal toch niet meer gebeuren. "Ik zal de nationale ploeg enkel nog als supporter bekijken."

Als speler was Gerets actief voor Standard, AC Milan, MVV en PSV. Als trainer was hij onder meer actief bij PSV, Lierse, Club Brugge, VfL Wolfsburg, Galatasaray en Olympique Marseille. Ook was hij bondscoach van Marokko.