Duplan over lachwekkend moment: Dus ik dacht: dat kan maar één ding zijn
"Hij zei: 'Je bent al gewisseld'"

Duplan over lachwekkend moment: "Dus ik dacht: dat kan maar één ding zijn"

05-04-2015 16:55

Edouard Duplan zorgde zondag bij FC Utrecht - Ajax (1-1) voor een lachwekkend moment. De Fransman stapte het veld in terwijl hij, vanwege een hamstringblessure, al gewisseld was voor Tommy Oar. 

"Ik werd aan de kant nog even verzorgd en hoorde het publiek ineens heel erg fluiten. Dus ik dacht: dat kan maar één ding zijn. Dat Tommy er nog niet in mag. Dus ging ik er nog maar even in, zodat de ploeg niet met tien man zou staan. Ik had niet door dat hij er al in stond", glimlachte Duplan na afloop van de wedstrijd in gesprek met NOS.

"Men riep nog: nee, nee. Maar ik dacht dat ze dat deden uit voorzorg, vanwege mijn hamstringblessure. Ik liep dus het veld en arbiter Pol van Boekel kwam naar me toe rennen. Hij zei: 'Je bent al gewisseld'. Dus toen ging ik maar rustig zitten", vervolgde de speler. "Het ligt dus honderd procent aan mij. Het gebeurde in een fractie van een seconde. Ik dacht: ik moet gaan! Als er gevaar is voor de ploeg, stap je natuurlijk over de boarding."

Het blijkt dat Duplan een echte teamspeler is. Na dit seizoen loopt hij uit zijn contract bij Utrecht. "Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren. We gaan in onderhandeling en willen allebei wel verder. Maar het is nu kijken hoe ver iedereen bereid is om te gaan. Ik zie het wel zitten, maar er moet nog een hoop duidelijk worden. Daarover zullen we de komende tijd praten", besluit Duplan.