Eredivisie-clubs dromen: 'Zonder misplaatste arrogantie, maar wij winnen de beker'
Twente, Excelsior, PEC Zwolle en FC Groningen zijn nog in de race

Eredivisie-clubs dromen: 'Zonder misplaatste arrogantie, maar wij winnen de beker'

07-04-2015 12:47
1

Excelsior, PEC Zwolle, FC Groningen en FC Twente zijn nog in de race om de felbegeerde KNVB Beker te veroveren. Eén ding is zeker: een van de minder grote clubs wint de beker.

"Dit is een unieke kans voor ons en voor de club om iets bijzonders neer te zetten. Zeker jongens die hier onder contract staan spelen normaal gesproken niet vaak om de prijzen. We staan op een haar na in de finale. En als je in de finale staat, kan je die ook winnen. Dit zijn de wedstrijden waarin het er direct om gaat. Daarnaast is Excelsior gewoon heel erg moeilijk te verslaan. We zijn een degelijke ploeg", zegt Excelsior-captain Sander Fischer in het Algemeen Dagblad.

Logischerwijs denkt Groningen daar anders over. "Ik denk écht dat wij de beker gaan winnen. Zonder misplaatste arrogantie, wij gaan 'm winnen. Van onderschatting is geen sprake. We wten heel goed dat Excelsior een gevaarlijk team is. Maar dit is dé kans op een prijs", aldus Maikel Kieftenbeld.

PEC Zwolle komt dinsdagavond in actie op bezoek bij Twente. "We zijn zeker niet de underdog. We staan verdiend in de subtop en weten wat er wordt gevraagd om de beker te winnen. De jongens die dit seizoen bij ons zijn gekomen, hebben van iedere speler de verhalen over de finale tegen Ajax gehoord. Goh, dat was zo ongelooflijk mooi. Dat willen de nieuwe spelers ook graag een keer meemaken", weet Bram van Polen.

Eerder liet Cuco Martina, aanvoerder van FC Twente, al doorschemeren dat de beker hoe dan ook naar Enschede gaat. "Er is geen andere ploeg die de beker pakt. Wij hebben de meeste kwaliteit. Ondanks alle financiële problemen en negatieve publiciteit hebben wij de beste selectie van de vier overgebleven teams. Geloof me, wij zijn erop gebrand het seizoen af te sluiten met een hoofdprijs. Dat zijn we aan onze stand verplicht.