KNVB reageert met afschuw op anti-Joodse spreekkoren door Utrecht-fans
Voetbalbond reageert

KNVB reageert met afschuw op anti-Joodse spreekkoren door Utrecht-fans

07-04-2015 13:01

De KNVB reageert met afschuw op de antisemitische spreekkoren die zondag klonken tijdens het competitieduel tussen FC Utrecht en Ajax (1-1). Dat laat de voetbalbond weten in een reactie aan Het Parool.

De KNVB noemt de spreekkoren van de harde kern van Utrecht in een korte reactie 'verwerpelijk en weerzinwekkend'. Op dit moment wordt informatie over het incident verzameld. Dat wordt aangeboden aan de aanklager betaald voetbal en die zal zich erover buigen.

Als er voldoende aanleiding is voor een vooronderzoek, wordt gekeken of FC Utrecht genoeg heeft gedaan om spreekkoren te voorkomen. Daarna bepaalt de voetbalbond of er straffen volgen. De nummer twaalf van de Eredivisie heeft al een voorwaardelijke straf op zak.

Eerder op de dinsdag deed de Stichting Bestrijding Antisemitisme aangifte tegen FC Utrecht. De stichting wil dat het Openbaar Ministerie de voetbalclub strafrechtelijk vervolgt. 'Me vader zat bij de commando’s, me moeder zat bij de SS. En samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best', zongen de supporters zondag in de Galgenwaard.