Manager in de Premier League aast op stoel van Van Gaal: Mijn droombaan
Trainer vertrekt aan einde seizoen bij West Ham

Manager in de Premier League aast op stoel van Van Gaal: "Mijn droombaan"

09-04-2015 10:35
1

Sam Allardyce is naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van West Ham United. Aan ambities bij de zestigjarige Engelsman geen gebrek. Hij aast op de baan van Louis van Gaal.

Allardyce was te gast in de Clare Balding Show op de BBC. Hij sprak over zijn droombaan. "Als ik niet zou zeggen dat West Ham mijn droomclub is om te managen, heb ik een probleem met de West Ham-fans, maar het is echt een geweldige club geweest om te trainen. Er is echter altijd een droomclub geweest en dat is Manchester United. In dit land denk ik dat dat mijn droombaan is."

Een opvallende uitspraak aangezien de oefenmeester nooit uitkwam voor Manchester United. Allardyce is al sinds mensenheugenis actief in de Engelse voetbalwereld. Als voetballer maakte hij in 1973 zijn debuut bij de Bolton Wanderers. Ook als trainer maakte hij daar zijn succesvolste periode mee. Tussen 1999 en 2007 had hij de Trotters onder zijn hoede. In die periode behaalde hij twee keer Europees voetbal met de club. In 2006 werd onder zijn leiding de derde ronde van de UEFA Cup behaald.