Groninger ligt tot diep in de nacht te twitteren na naderen 'echte prijs'
"Kijk maar naar PEC Zwolle"

Groninger ligt tot diep in de nacht te twitteren na naderen 'echte prijs'

09-04-2015 18:20
1

Hans Nijland kon in de nacht van woensdag op donderdag maar lastig de slaap vatten. Reden daarvoor was de 3-0 zege van FC Groningen op Excelsior in de halve finale van de KNVB Beker.

Om 04:00 's nachts was Nijland nog aan het twitteren. "Maar dat heb ik altijd na een wedstrijd", aldus de algemeen directeur tegen RTV Noord. "Of we nu winnen of verliezen, het maakt niet uit. Maar hier krijg ik positieve energie van en dan kun je wel met wat minder slaap toe."

De enigszins schorre Nijland heeft genoten van het feestje met de supporters in de stad. "Voor de hele club is dit geweldig. Het is goed voor de hele uitstraling. Voor de seizoenkaarthouders, voor de sponsors, noem maar op. Die beker is een echte prijs. Kijk maar naar PEC Zwolle, dat vorig jaar de beker heeft gewonnen."

Ook in financieel opzicht is het bereiken van de eindstrijd goed nieuws. Een grote zak met geld staat klaar voor de winnaar van de beker. "Maar we hebben nog niks", aldus Nijland. De bekerwinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase volgend seizoen van de Europa League en krijgt in ieder geval een startpremie van 2,4 miljoen euro, mét in ieder geval zes lucratieve groepswedstrijden.