Brands: Als ik bij een Europese topclub werkte, zou ik hem direct kopen
"Het is ongelooflijk knap wat hij op zijn leeftijd al presteert"

Brands: "Als ik bij een Europese topclub werkte, zou ik hem direct kopen"

09-04-2015 18:40
15

Met pijn in het hart moet Marcel Brands komende zomer naar verwachting afscheid nemen van Memphis Depay. Volgens de technisch manager van PSV is de 21-jarige vleugelspits klaar voor de stap naar de absolute top. "De kans is heel groot dat hij vertrekt. Als je ziet welke clubs naar hem informeren, dat is echt de top van Europa."

Depay had vorig jaar na het WK al kunnen vertrekken, maar de aanvaller wilde PSV niet zonder titel verlaten. "Hij zei toen: ik wil eerst kampioen en topscorer worden", aldus Brands, die de international in de zomer beloonde met een opgewaardeerd contract, tegen het ANP.

"Het is ongelooflijk knap wat hij op zijn leeftijd al presteert, zijn rendement is enorm hoog. Als ik voor PSV praat zou ik zeggen: hij is hier nog niet klaar en moet nog een jaar blijven. Maar als ik realistisch ben en ik zou bij een grote Europese club werken, zou ik hem zonder twijfel direct kopen."

Na Kevin Strootman kan Depay de volgende financiële klapper voor PSV worden. "Met pijn in het hart, omdat dan een geweldige speler en een geweldig ventje vertrekt", zegt Brands. "Maar we zijn ook trots dat een jongen uit de eigen opleiding zo'n stap eventueel gaat maken."

Depay wordt al geruime tijd gelinkt aan een transferklapper, maar voorlopig blijft het alleen bij geruchten. Het Manchester United van Louis van Gaal lijkt met afstand de beste papieren te hebben, maar ook Chelsea zou in de race zijn.