Succestrainer in de Jupiler League bedankt voor bondscoachschap
Jong Oranje moet op zoek naar een nieuwe kandidaat

Succestrainer in de Jupiler League bedankt voor bondscoachschap

10-04-2015 10:10
1

Jean-Paul de Jong gaat niet aan de slag als bondscoach van Jong Oranje. De huidige trainer van FC Eindhoven was met de KNVB in gesprek om het stokje van de huidige trainer Remy Reynierse over te nemen. De KNVB komt er echter niet met De Jong.

Waar De Jong na dit seizoen wél actief zal zijn, blijft onduidelijk. De 44-jarige Maarssenaar staat in de belangstelling van meerdere clubs en heeft ook al gesprekken gevoerd, maar een besluit heeft hij nog niet genomen. Op dit moment presteert de voormalig speler van FC Utrecht uitstekend met de tweede club van Eindhoven. FC Eindhoven staat op een keurige tweede plaats met een voorsprong van maar liefst zeven punten op Roda JC. 

Een beslissing zal de voormalig voetballer niet overhaast maken. De Jong wil zich volgens het Eindhovens Dagblad zo goed mogelijk oriënteren op de kansen die er bij andere clubs liggen. Onder meer FC Utrecht is in beeld. De laatste weken geeft hij overigens geregeld aan dat hij het zo goed naar zijn zin heeft bij FC Eindhoven. Of een langer verblijf in Eindhoven een serieuze optie is, zal moeten blijken.