'Het is mijn derde jaar bij Jong PSV en heb geen aansluiting met het eerste elftal'
PSV-speler moet na negen jaar vertrekken

'Het is mijn derde jaar bij Jong PSV en heb geen aansluiting met het eerste elftal'

10-04-2015 12:44
3

Jarenlang hoopte Elvio van Overbeek op een doorbraak in het eerste elftal van PSV. Inmiddels lijkt duidelijk dat die doorbraak er in ieder geval dit seizoen niet van komt. Aan het einde van het seizoen loopt het contract van Van Overbeek in Eindhoven af.

"Een tegenslag", zegt Van Overbeek in gesprek met het Brabants Dagblad. "Maar helemaal onverwacht kwam het niet. Ik zit nu in mijn derde jaar bij Jong PSV en heb de aansluiting met het eerste elftal niet gevonden." De 21-jarige Van Overbeek speelde in totaal negen jaar lang in de jeugd van PSV. Voor Jong PSV speelde hij ruim zestig wedstrijden in de Jupiler League. Nu moet hij vertrekken.

In plaats van met het eerste elftal op bezoek te gaan bij PEC Zwolle, speelt de aanvaller vrijdagavond met de Eindhovense beloften tegen FC Den Bosch. Naar verluidt heeft die ploeg interesse in Van Overbeek. Hij geeft zelf aan overal voor open te staan. "Ik vind het belangrijk om een goede klik met de trainer van mijn nieuwe club te hebben. Als een ploeg degradeert, hoeft het voor mij geen probleem te zijn. Ik voel me zeker niet te groot voor de eerste divisie en speel daar liever mijn wedstrijden dan dat ik in de Eredivisie op de bank terechtkom."