Spontaan feestje dankzij levendige PSV-groepsapp: Dan drinken we wel wat
"Ik kijk wel uit naar het feest"

Spontaan feestje dankzij levendige PSV-groepsapp: "Dan drinken we wel wat"

11-04-2015 09:51
13

Als Ajax zaterdag verliest bij Heracles Almelo is PSV kampioen, maar de spelers van de Eindhovense ploeg zitten op dat moment verspreid over het land voor de televisie. Het vrije weekend was nu eenmaal gepland en daar wordt door de club niet aan getornd - kampioenswedstrijd of niet.

Vanwege de wedstrijd op vrijdag tegen PEC Zwolle, die PSV met enige moeite met 3-1 won, was al ver van tevoren een vrij weekend ingepland. De spelers zitten dus niet bij elkaar in bijvoorbeeld het spelershome, maar zien elkaar pas weer op de training van maandag, twee dagen na het eventuele kampioenschap.

Doelman Jeroen Zoet is een weekendje weg met familie en gaat daar kijken. Luciano Narsingh zit, nota bene in Amsterdam, met familie thuis voor de buis. Trainer Phillip Cocu had er eigenlijk nog helemaal niet over nagedacht of hij überhaupt de tv aanzet.

Spelers en trainer zijn eensgezind in hun vooruitblik op het mogelijk merkwaardige kampioenschap dat thuis moet worden gevierd. "Als het morgen kan zou het prima zijn, maar anders is volgende week in een vol stadion thuis tegen Heerenveen ook mooi", zei Joshua Brenet. "Al zou het wel raar zijn om kampioen te worden terwijl je thuis voor de tv zit. Het is mooiste is toch met iedereen erbij."

Ook Luuk de Jong kijkt zaterdag thuis. "Ik verwacht dat Ajax wel wint, maar mochten ze toch verliezen gaan we denk ik nog wel even wat drinken met de jongens die daar zin in hebben. Dat zien we dan op het moment zelf wel. We kunnen snel wat afspreken via de groepsapp. Anders is zaterdag ook mooi. Ik kijk wel uit naar het feest, want ik denk dat het nog wel eens groter kan worden dan destijds bij FC Twente", verwees De Jong naar de titel die hij in 2010 won met de Tukkers.

Cocu hield zich ondertussen op de vlakte over een mogelijk titelfeest. "Je kunt allerlei mooie scenario’s bedenken, maar het belangrijkste is dat we die titel pakken. Volgende week thuis tegen Heerenveen in eigen stadion kampioen worden zou natuurlijk prachtig zijn, maar deze week mag ook. Als Ajax niet verliest moeten we ons komende week gewoon weer richten op Heerenveen en proberen ons niet af te laten leiden." (ANP)