Door bannelingen gevormde 'degradant': We zijn voor 99 procent gedegradeerd
"We gaan in Breda weer alles uit de kast halen"

Door bannelingen gevormde 'degradant': "We zijn voor 99 procent gedegradeerd"

11-04-2015 18:13
3

Degradatie komt wel heel dichtbij voor FC Dordrecht, de trotse promovendus. Jan Everse heeft het tij na het afscheid van Ernie Brandts niet kunnen keren en nu wacht een ontmoeting met NAC Breda. Een lastige pot.

Dordrecht moet in de komende vijf duels een achterstand van acht punten op nummer voorlaatst Go Ahead Eagles goed maken als het niet wil degraderen. "We zijn voor 99 procent gedegradeerd, maar aan dat ene procent kun je je vasthouden", vindt Jan Everse, die zijn verhaal doet op de clubsite.

Hekkensluiter Dordt verloor vorige week met 2-3 van Heracles Almelo, één van de concurrenten tot op dat moment. "Afgelopen weekend hebben we een half uur erg goed gespeeld, hierin hadden we gewoon de genadeklap moeten geven. We gaan in Breda weer alles uit de kast halen en laten zien dat we goed kunnen voetballen."

"Misschien dat het niet genoeg is om in de Eredivisie te blijven, maar we willen in de laatste paar wedstrijden op z'n minst het publiek vermaken en met een respectabel aantal punten het seizoen afsluiten", besluit Everse. Mart Lieder, Andwélé Slory en Jordy van Deelen zullen de komende duels niet meemaken; zij zijn verbannen naar de beloften. Ilias Haddad is vanwege een schorsing afwezig.