Stevens: Heb veel meegemaakt, maar wat de jongens mij nu aandeden...
Stuttgart staat nog altijd zeventiende

Stevens: "Heb veel meegemaakt, maar wat de jongens mij nu aandeden..."

13-04-2015 10:22
1

Huub Stevens heeft gedurende zijn trainerscarrière alles wel gezien. Maar wat hij zondag met VfB Stuttgart tegen Werder Bremen meemaakte, was zelfs voor hem nieuw.

In de 85e minuut kreeg Martin Harnik zijn tweede gele kaart en in de 86e minuut scoorde Jannik Vestergaard de gelijkmaker namens Werder Bremen. "Ik heb al veel meegemaakt, maar wat de jongens mij in deze wedstrijd hebben aangedaan...", zei hij na afloop op de persconferentie. "Ik moet mijn ploeg complimenteren dat ze na de rode kaart en de 2-2 van Werder toch de moraal hebben getoond om deze wedstrijd te winnen. Dit is een grandioze prestatie."

In de slotminuut maakte Daniel Ginczek alsnog de winnende treffer. "We hebben in de slotfase ook geluk gehad. Dat hebben we afgedwongen en dat kan alleen als je het samen doet. Er was een wisselwerking tussen de ploeg en de fans. Dat heeft ons ook kracht gegeven."

Het was een belangrijke zege voor Stuttgart in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Stevens klom naar de zeventiende plek. SC Freiburg en Hannover 96 hebben slechts drie punten meer bij elkaar gesprokkeld. SC Paderborn heeft maar een puntje meer dan de ploeg van Stevens. Kansen genoeg dus voor de Limburger om zich te handhaven in de Bundesliga.