Geduld is schone zaak: 'ADO Den Haag heeft eerste zak geld binnen uit China'
ADO heeft anderhalf miljoen euro ontvangen

Geduld is schone zaak: 'ADO Den Haag heeft eerste zak geld binnen uit China'

13-04-2015 13:48
7

Goed nieuws voor ADO Den Haag. Het eerste geldbedrag vanuit China staat op de rekening, zo meldt Voetbal International. De Haagse club heeft anderhalf miljoen euro gekregen van Wang Hui, die sinds januari de eigenaar is van de eredivisionist.

Met het binnengekomen bedrag gaat ADO Den Haag eerst de achterstallige betalingen afronden. Zo versterkte ADO Den Haag zich in de winter met Wilson Eduardo en Aleksandr Iakovenko, maar met dit duo werd geen rekening gehouden in de begroting.

Wang, de eigenaar van het Chinese sportmarketingbedrijf United Vansen, was zondagmiddag aanwezig bij de wedstrijd tussen 'zijn' club en FC Utrecht (2-0). Er wacht hem een drukke week in Nederland, want de onderhandelingen met potentiële algemeen directeuren zijn in volle gang. Deze week hoopt Wang de nieuwe directeur te kunnen presenteren.

De Chinese overname was dit seizoen hét onderwerp van gesprek in Den Haag, dat zich door de zege op Utrecht zo goed als zeker verzekerde van nog een jaar in de Eredivisie. ADO Den Haag is met nog vier duels te gaan terug te vinden op de twaalfde plaats. Vorige zomer kwam het nieuws over de mogelijke overname naar buiten, maar pas in dit jaar werd de deal officieel beklonken.