Verbazing in München: Hij heeft geen plan A, B of C, maar het hele alfabet
"Hij is de sleutel tot alles"

Verbazing in München: "Hij heeft geen plan A, B of C, maar het hele alfabet"

15-04-2015 10:52
2

Bayern München moet het woensdagavond in de Champions League onder meer stellen zonder Arjen Robben, David Alaba, Franck Ribery en Bastian Schweinsteiger. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is echter vol vertrouwen in een goede afloop van de ontmoeting met FC Porto.

Het vertrouwen bij Rummenigge is groot door trainer Josep Guardiola. De Spanjaard, die eerder grote successen vierde met FC Barcelona, heeft in de ogen van de preses altijd een oplossing voor een probleem. "Hij is de sleutel tot alles. Hij heeft geen plan A, B of C, maar het hele alfabet", citeert De Telegraaf Rummenigge.

Tegenstander FC Porto heeft volgens de voorzitter geen idee wat het moet verwachten in de eerste van twee ontmoetingen. "Op dit moment heb ik het gevoel dat coaches van tegenstanders geen idee hebben wat zijn tactiek zal zijn. Sterker nog, ik weet het soms ook niet als ik naar het stadion ga."

Guardiola maakt zich ook niet druk over de waslijst aan blessures. Rummenigge gaf al wel aan hoe ernstig de situatie is. "Er zijn nog maar dertien of veertien fitte spelers over. De rest zijn amateurs of jonge spelers, van wie een deel nog nooit in het profvoetbal heeft gespeeld."