Domper voor Cambuur: club is splinternieuwe zomeraanwinst alweer kwijt
De aanvaller raakte dinsdag zwaar geblesseerd

Domper voor Cambuur: club is splinternieuwe zomeraanwinst alweer kwijt

16-04-2015 11:13

Een klap in het gezicht van SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden verzekerde zich begin februari van Jerge Hoefdraad, maar de aanvaller heeft zijn achillespees afgescheurd en is de komende maanden 'out'.

De transfervrije Hoefdraad raakte dinsdag geblesseerd op de training van zijn huidige club Almere City FC en gaat binnenkort onder het mes om vervolgens te starten met zijn revalidatie. Verwacht wordt dat hij zes maanden aan de kant moet staan. Hoefdraad, die nooit eerder in de Eredivisie actief was, moet zijn debuut op het hoogste niveau dus noodgedwongen uitstellen.

De 28-jarige Hoefdraad, die met Almere City bezig is aan een sterk seizoen, zette begin februari zijn krabbel onder een eenjarig contract, met een optie voor nog een jaar. Eerder speelde de aanvaller, die de jeugdopleiding bij Ajax genoot, voor onder meer RKC Waalwijk en Telstar. Almere richt zich op de play-offs om promotie naar de Eredivisie af te dwingen, maar kan dus geen beroep meer doen op Hoefdraad, die dit seizoen goed was voor vier treffers.