Rotterdamse pechvogel zet streep door 2015: Dan gebeurt dit, tijdens een training

Rotterdamse pechvogel zet streep door 2015: "Dan gebeurt dit, tijdens een training"

Gepubliceerd: donderdag 16 april 2015 om 15:42do 16-04-2015 om 15:42

Een fikse aderlating voor Excelsior. De Rotterdamse club moet het de komende negen maanden doen zonder Alessandro Damen. De 24-jarige doelman heeft tijdens de training een scheurtje in de kruisband van zijn rechterknie opgelopen.

"Ik was lekker bezig de laatste tijd. Heb veel wedstrijden gespeeld en dat ging goed. En dan gebeurt dit, tijdens een training", verzucht de doelman op de clubwebsite van Excelsior. "Er kwam een hoge bal van de zijkant en ik ging de lucht in. Bij de landing klapte ik vervolgens door mijn knie. Ik voelde direct beweging in mijn knie, maar de pijn bleef uit. Na de training werd mijn knie echter steeds dikker en dan weet je dat er iets aan de hand is."

De dag na het incident ging de doelman naar de fysiotherapeut. "We keken elkaar aan en wisten eigenlijk genoeg. Uit een MRI-scan bleek dat er een scheurtje in mijn rechter kruisband zit." Damen heeft nu gekozen voor een operatie: "Je kunt de knie ook optrainen, met het risico dat het alsnog misgaat. De afgelopen twee weken heb ik er slecht van geslapen en woensdag heb ik de knoop doorgehakt en besloten dat ik de knie laat opereren. Met die beslissing is een last van me afgevallen. Ik weet dat ik nu negen maanden moet revalideren en dan kan ik daarna weer verder."

"Zo'n blessure is nooit leuk, maar dit komt inderdaad wel op een heel vervelend moment", gaat Damen verder. "Het is in een jaar tijd snel gegaan met mij, allemaal positieve dingen, en dan nu deze blessure. In één keer is alles helemaal anders en word je geconfronteerd met de andere kant van voetbal. Het positieve blijkt heel dichtbij het negatieve te liggen. In het begin voelde ik me echt klote, maar nu heb ik het geaccepteerd. Na de operatie heb ik straks een doel om naartoe te werken en ik ben ervan overtuigd dat het dan weer helemaal goed gaat komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws