'Topcontract voor zeven jaar ligt klaar in Qatar voor Barça-icoon van 35'
Toekomst van Spaanse middenvelder lijkt niet in Camp Nou te liggen

'Topcontract voor zeven jaar ligt klaar in Qatar voor Barça-icoon van 35'

16-04-2015 15:48

De toekomst van Xavi ligt niet in Barcelona. De 35-jarige middenvelder speelt dit seizoen minder dan voorgaande jaren en clubs over de hele wereld lijken de wereldkampioen vast te willen leggen.

Naar verluidt staat er in de woestijn een flink kapitaal te wachten op de middenvelder. Al Sadd, een club uit de oliestaat Qatar, heeft volgens Marca een aanbieding voor zeven seizoenen klaarliggen voor de Spanjaard. Drie seizoenen daarvan staat Xavi nog als voetballer op het veld. Vervolgens wordt hij opgenomen in de staf van de club. Hij wordt dan onder meer verantwoordelijk voor het promoten van de club als ambassadeur.

Al Sadd is niet de enige kanshebber op de diensten van Xavi. Ook vanuit onder meer Amerika is er interesse in zijn diensten als voetballer. De nationale ploeg van Qatar zou de komst van Xavi ook wel zien zitten, maar dan als hoofdtrainer van de nationale selectie. Hij zou echter pas in dienst treden als eindverantwoordelijke na afloop van zijn contract bij Al Sadd. Xavi komt pas in beeld als bondscoach van Qatar, als Bayern München-trainer Pep Guardiola bedankt voor die eer.