PSV krijgt binnen 24 uur uitsluitsel uit Heerenveen voor kampioensduel
"Dat hij steeds weer last krijgt is niet goed"

PSV krijgt binnen 24 uur uitsluitsel uit Heerenveen voor kampioensduel

16-04-2015 17:29
2

Kristoffer Nordfeldt en Joost van Aken missen zaterdagavond mogelijk de uitwedstrijd van sc Heerenveen bij PSV. De doelman en verdediger worstelen met blessures.

Nordfeldt heeft last van zijn rug, terwijl een hamstringblessure Van Aken nog steeds parten speelt. Dat meldt Heerenveen donderdag, twee dagen voor het belangrijke duel in Eindhoven. PSV mag zich na een zege op Heerenveen kampioen van Nederland noemen.

Van Aken heeft al langer last van een onwillige hamstring. Hij kwam afgelopen weekend tegen AZ wel in actie, maar werd uit voorzorg naar de kant gehaald. "Joost houdt spanning op de hamstring. We beslissen vrijdag of hij tegen PSV kan spelen", vertelt fysiotherapeut Erik ten Voorde.

Dat geldt ook voor Nordfeldt. De Zweedse sluitpost kampt met rugklachten en moet het duel met PSV mogelijk laten schieten. "Ook over Kristoffer weten we vrijdag pas meer", aldus Ten Voorde.

Voor Doke Schmidt komt het duel in Eindhoven zeker te vroeg. Hij kampt met een slepende enkelblessure. "Dat hij steeds weer last krijgt is niet goed. We belasten Doke minder en geven hem langere tijd om te herstellen. Hopelijk helpt dat."