PSV voegt clubicoon toe aan technische staf: Kan het verschil maken
"Luc is absoluut van toegevoegde waarde"

PSV voegt clubicoon toe aan technische staf: "Kan het verschil maken"

16-04-2015 18:19
2

Luc Nilis voegt zich bij de technische staf van PSV. De Belgische oud-voetballer gaat in Eindhoven voor in ieder geval twee jaar aan de slag als spitsentrainer.

Nilis zette donderdagmiddag zijn handtekening onder een tweejarig contract als spitsentrainer van de eerste selectie. Daarnaast gaat hij zich bemoeien met de bovenbouw van de jeugdopleiding. Marcel Brands, technisch directeur van PSV, wrijft zich in de handen.

"Hij is altijd een clubicoon geweest en nooit vergeten door de club en supporters. Wij zijn zeer blij met het feit dat hij vanaf volgend seizoen formeel aansluit bij PSV", zegt Brands op de clubsite. "Luc is absoluut van toegevoegde waarde. Namens PSV feliciteer ik Luc met het contract en wens ik hem veel succes de komende tijd."

Ook Nilis is blij. "Met het naderende kampioenschap van PSV en dus de Champions League kijk ik er meer en meer naar uit om de aanvallers van PSV te trainen en weer onderdeel van PSV te zijn. De details waar ik het met de spelers over ga hebben, kunnen precies het verschil maken in de wedstrijd."

De Belgische stilist liep het afgelopen jaar bij diverse teams van PSV stage als spitsentrainer, maar werd tussentijds toegevoegd aan de technische staf. Hij was aanwezig om in de aanloop naar de eerste landstitel in zeven jaar zijn ervaring met de jonge selectie te delen.