In het kort: Marseille haakt af in titelstrijd, Willem II verlengt met assistent

In het kort: Marseille haakt af in titelstrijd, Willem II verlengt met assistent

17-04-2015 22:35
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Marseille haakt af in titelstrijd
Olympique Marseille is afgehaakt in de strijd om de Franse voetbaltitel. De ploeg van trainer Marcelo Bielsa ging vrijdag onderuit op bezoek bij Nantes: 1-0. Serge Gakpé maakte in de twintigste minuut het enige doelpunt in Stade la Beaujoire. Marseille blijft door de nederlaag met 57 punten op de vierde plaats staan in de Ligue 1, met zeven punten minder dan koploper Olympique Lyon. Paris Saint-Germain (62) en AS Monaco (58) hebben ook meer punten dan de ploeg van Bielsa.

Frankfurt en Gladbach in evenwicht
Borussia Mönchengladbach heeft vrijdag op bezoek bij Eintracht Frankfurt genoegen moeten nemen met een punt. Zowel de thuisclub als de nummer drie van de Bundesliga kwam niet tot scoren in de Commerzbank-Arena (0-0). Bij de bezoekers uit Mönchengladbach speelde verdediger Roel Brouwers de hele wedstrijd. 'BMG' staat met 54 punten uit 29 wedstrijden op de derde plaats en koerst daarmee af op een plek in de Champions League. Bayer Leverkusen heeft drie punten minder. De nummer drie van Duitsland gaat de groepsfase van het lucratieve Europese bekertoernooi in, de nummer vier speelt de voorronde.

Willem II door met Bogers
Adrie Bogers is ook de komende twee jaar assistent-trainer bij Willem II. De Tilburgse club is tevreden over het huidige werk van de oud-coach van onder meer RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam. "De club was tevreden met mij en ik heb het goed naar mijn zin hier", aldus Bogers tegenover het Brabants Dagblad. "Maar de onderhandelingen duurden behoorlijk lang. Ik ben blij dat we er toch uitgekomen zijn."

Blessure voor Pieters
Stoke City moet het zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Southampton mogelijk stellen zonder Erik Pieters. De Nederlandse verdediger kreeg vrijdag tijdens de training weer last van de pols waaraan hij onlangs geopereerd is. "Erik heeft pijn, hopelijk herstelt hij op tijd'', zei manager Mark Hughes. Naast Pieters raakten ook twee andere verdedigers, Marc Muniesa en Marc Wilson, geblesseerd tijdens de training van vrijdag. De Spanjaard ontbreekt zo goed als zeker tegen de 'Saints', net als de gehavende aanvaller Victor Moses.

Southampton, de ploeg van trainer Ronald Koeman, staat zesde in de Premier League en moet winnen om in de race te blijven voor een ticket voor de Champions League. Stoke City neemt een veilige plek in de middenmoot in.

PSV-fans niet welkom op feestje

Het kampioensfeestje van PSV gaat aan de neus van zeker twaalf supporters voorbij. Het betreft de twaalf mensen die mogelijk betrokken waren bij de rellen na de topper tussen PSV en Ajax, die vorige maand in 1-3 eindigde. De fans zijn niet welkom door het stadionverbod dat hen is opgelegd, meldt het Eindhovens Dagblad. Vanwege mogelijke betrokkenheid bij deze rellen is woensdag bovendien een 21-jarige man uit Valkenswaard aangehouden.

Weer klap voor City
Aanvoerder Vincent Kompany van Manchester City is mogelijk voor de rest van het seizoen uitgeschakeld door een spierblessure. "We weten niet of hij voor het eind van het seizoen weer fit is", zei manager Manuel Pellegrini van de Engelse landskampioen vrijdag op een persconferentie. Kompany viel zondag uit in de derby tegen Manchester United. De 29-jarige Belgische verdediger werd in de rust gewisseld. Manchester City draait dramatisch, staat vierde in de Engelse competitie en speelt zondag tegen West Ham United.

Guardiola reageert op breuk
Trainer Pep Guardiola van Bayern München reageerde vrijdag afgemeten op het vertrek van clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, de man die bijna veertig jaar de medische staf aanvoerde van de Duitse topclub. "Het is zijn persoonlijke besluit en ik respecteer dat. Ik heb verder geen tijd om erover te jammeren", zei de Spanjaard vrijdag. De 72-jarige Müller-Wohlfahrt legde donderdag plotseling zijn functie neer. Hij verklaarde geen vertrouwen meer te voelen van de club en meende dat zijn medische staf de schuld kreeg voor de nederlaag in de Champions League tegen Porto. Bayern heeft al geruime tijd een groot aantal geblesseerde spelers, onder wie Arjen Robben, Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger, David Alaba en Mehdi Benatia. Guardiola zou herhaaldelijk zijn ongenoegen hebben geuit tegen Müller-Wolfahrt. Hij was daar vrijdag ook kort over: "Als een speler geblesseerd is, is dat niet de schuld van de clubarts."

Balotelli meest racistisch bejegend
Mario Balotelli heeft dit seizoen meer dan vierduizend racistische berichten ontvangen via de social media. Dit blijkt uit onderzoek van anti-discriminatiebureau Kick It Out. Ook Arsenal-spits Danny Welbeck en Liverpool-aanvaller Daniel Sturridge kregen elk meer dan duizend racistische berichten naar hun accounts gestuurd. Volgens het onderzoek zijn er dit seizoen in totaal 134.000 racistische posts geweeest. Daarvan waren 39.000 gericht naar Premier League-voetballers. Kick It Out-directeur Roisin Wood op de site van The Telegraph: "Het is echt shocking. We wisten dat het een probleem was, maar zelfs wij schrokken van hoeveel berichten spelers krijgen."

Blatter is Jezus, Mandela, Churchill, Martin Luther King
Caribische en Centraal-Amerikaanse landen lijken een duidelijke voorkeur te hebben voor de volgende president van de wereldvoetbalbond FIFA. Op een bijeenkomst van de CONCACAF, het overkoepelende orgaan voor de voetbalbonden in die regio, werden weer flink wat veren in de kont van Sepp Blatter gestoken. Zo vergeleek de president van de Dominicaanse voetbalbond, Osiris Guzman, de 79-jarige Zwitser met Moses, Abraham Lincoln, Winston Churchill, Martin Luther King, Jezus en Nelson Mandela. Op de bijeenkomst waren ook de andere kandidaten voor het FIFA-presidentschap aanwezig, waaronder onze eigen Michael van Praag. Zij kregen echter geen dankwoord. "Ik denk dat de Concacaf een duidelijke boodschap afgeeft dat we Blatter blijven steunen als president", aldus Concacaf-voorzitter Jeffrey Webb. De verkiezingen zijn op 30 mei.

Dirk Kuyt is af van kuitblessure
Toekomstig Feyenoorder Dirk Kuyt kende donderdagavond een uitstekende rentree bij Fenerbahçe. Hij scoorde twee keer, en dat wilde hij zijn volgers op Twitter ook laten weten. 'Mijn rentree verliep heerlijk. 45 minuten gespeeld zonder iets te voelen. Geweldig om twee keer te scoren!' Kuyt stond twee weken aan de kant met een kuitblessure. In de kwartfinale van het Turkse bekertoernooi luisterde hij zijn rentree op door de eerste twee goals te maken in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Mersin.

Ruzie in Eindhovense raad
Twee Eindhovense raadsleden zijn boos op het college van burgemeester en wethouders van de Noord-Brabantse stad. Raadsleden Dré Rennenberg en Wim Claassen vinden namelijk dat de hele gemeenteraard bij de huldiging van PSV moet kunnen zijn. Op dit moment mogen slechts twee leden per fractie aanwezig zijn bij de overhandiging van de kampioensschaal. Het duo van het Ouderen Appèl willen nu dat alsnog álle 45 raadsleden een uitnodiging ontvangen.