Cambuur-aanwinst moet na één jaar weg: Ik ben geen vervelende jongen
Aflopend contract wordt niet verlengd

Cambuur-aanwinst moet na één jaar weg: "Ik ben geen vervelende jongen"

17-04-2015 12:21
3

Donovan Slijngard kwam aan het begin van het seizoen op amateurbasis terecht bij Cambuur Leeuwarden. Hij dwong vervolgens een eenjarig contract af, maar hij komt sindsdien weinig in actie en zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

"Zoals het er nu naar uitziet, vertrek ik", zegt Slijngard in gesprek met de Leeuwarder Courant. Het lijkt er dus op dat de linksback bezig is aan zijn eerste en direct ook laatste seizoen in Leeuwarden. De oud-speler van Ajax kon niet rekenen op een basisplaats bij Cambuur. Toch is Slijngard daar niet bitter over. "Ik heb weinig gespeeld, maar de club is belangrijker dan het individu."

"Als je als team goed presteert, hoef je niet zoveel te veranderen", vervolgt Slijngard zijn verhaal. "En wie ben ik om te zeuren dat ik niet speel? Dat zit niet in mij. Ik ga goed met de situatie om en ben geen vervelende jongen."

Slijngard begon zijn loopbaan in de jeugd van Ajax. Na verhuurperiodes bij FC Groningen en Sparta werd hij definitief door de Rotterdammers vastgelegd. Na vijf jaren op Het Kasteel speelde hij sinds afgelopen zomer in Leeuwarden.